SheddaksaneringRödermark, Duitsland

Constructie
september 2013
Oppervlak
770 m²
Ondergrond
PVC-kunststofbaan (polymere dakafdichtingsbaan)

Korte beschrijving

Het in de jaren 60 gebouwde sheddak bestaat uit een combinatie van aluminiumelementen en glazen lichtkoepels. De raamoppervlakken van de sheddak-beglazing bestaande uit draadglasramen bieden, door de natuurlijke lichtinval, een optimale verlichting van de daaronderliggende ruimtes. Door de sterke weersinvloeden en de relatief grote hellingshoek had het sheddak na goed 50 jaar ondichte plekken en was er een complete sanering nodig. Veel details Voor de ontwatering van het dakoppervlak werden nieuwe dakafvoeren ingebouwd. Zulke detailpunten stellen bijzonder hoge eisen aan een dakafdichting, omdat hier verschillende materialen bij elkaar komen, die verschillende uitzettingscoëfficienten hebben en hier thermisch veroorzaakte spanningen en bewegingen kunnen ontstaan. Bovendien hebben ze vaak slechts geringe aansluithoogtes of liggen in lastige hoeken. Een vloeibare afdichting past zich optimaal aan het oppervlak aan en dicht zo ook gecompliceerde details en aansluitingen onderloopveilig af. Voor de details en doordringingen op het sheddak werd de afdichtingshars Wecryl 230 thix incl. vliesversterking gebruikt. Het horizontale oppervlak werd duurzaam afgedicht met Wecryl 230, inclusief vliesinlegstuk. Hiervoor werd materiaal (ca. 1.5 kg/m²) aangebracht, het vliesinlegstuk in de verse inbeddingslaag gelegd en direct met de vachtroller zonder bellen verwerkt. De aanbrenging van de tweede laag (ca. 1,0 kg/m²) vond nat-in-nat plaats. Zo kon, zonder wachttijd, het vlies met Wecryl 230 bedekt worden.

Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG