Parkeerdek HagebuttenHannover-Bothfeld, Duitsland

Constructie
Mei 2010
Constructiemanagement
Großmann & Stühmeier, Bad Oeynhausen
Oppervlak
ca. 750 m²
Ondergrond
Asfalt, beton, metaal, kunststof

Korte beschrijving

De parkeergarage met twee verdiepingen, bestaande uit open dek en ondergrondse garage, werd als betonnen constructie in de jaren '60 gebouwd. Het bovendek kreeg een bitumineuze afdichting en een asfalt rijwegdek. De zichtbare beschadigingen op het open dek bestonden uit scheuren, losgekomen delen en barsten. Het gevolg was omvangrijke vochtdoorslag in de ondergrondse garage. De sanering begon met de verwijdering van de losse en verweerde bestanddelen van de oude afdichtingen over de voegen en op de randaansluitingen. Het oude asfaltoppervlak bleef behouden en werd, nadat dit kruisgewijs kogelgestraald was, in de grondverf gezet. De vloeibare kunststof werd het eerst gebruikt op de aansluitingen zoals voegen, opstaande muurranden en bodemafvoeren. Daarna werd het gehele oppervlak veilig afgedicht met PMMA-hars. Het eindproduct is een naadloze en voegoverspannende afdichting aan de ene kant en aan de andere kant een in de praktijk op lange termijn beproefd en eenvoudig te verzorgen rijwegdek.

Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG