Afdichting over de centrale stroomverdeling van SBB

met PMMA-vloeibare kunststof
Onder het toegangsbereik naar de containerruimte en de laadplatforms ligt het centrale stroomverdeelstation van SBB.

Vanwege ontbrekende afdichtingen op goten, schachtinbouw en gevelaansluitingen, alsmede ondichte asfaltdeklaag, drong bij regen en smeltend sneeuw water in het stroomverdeelstation en de omringende ruimtes (gangen, kelder, magazijn).

De dichtheid moest zonder opgraven en opnieuw plaatsen van de bestaande asfaltdeklaag gerealiseerd worden, alsmede beperkingen wat betreft levering en toegang moesten verhinderd worden. Verder moest een afdichting en coating volgens SIA 273 (afdichting van bereden oppervlakken in hoogbouw) vanwege de dagelijkse belasting van auto's en vrachtwagens en de detailafdichting volgens SIA 271 (afdichtingen van hoge bouwwerken) gerealiseerd worden.

Om duurzame en veilige afdichtingen te waarborgen, werden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

• Detailafdichtingen op alle inbouwdelen in de asfaltdeklaag en naar de omhooggaande
   componenten
• Capillairbrekend randzone-voegen in de asfaltdeklaag
• Oppervlakafdichting met coating

De volgende thermoplastische en geëlastificeerde PMMA-producten werden gebruikt:

• Detailafdichting: Wecryl R 230 / R 230 thix met vliesinlegstuk
• Asfaltvervanging: Wecryl 242 Mortel en Plamuur
• Groeflaag: Wecryl 420 Rolcoating


Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG