Dilatatievoegen & entree

meergezinshuis Lausanne

De entree van een meergezinshuis in Lausanne was beschadigd en ondicht, de dilatatievoegen waren gescheurd en de algemene optiek was niet meer uitnodigend.

Dit moest allemaal opnieuw bewerkt worden, dus een sanering van de entree alsook van de dilatatievoegen in het aangesloten parkeerdek. De snelheid van de PMMA-hars kon de opdrachtgevers overtuigen, om de afdichtingswerkzaamheden met de moderne vloeibare kunststoffen uit te voeren.

Het 130m² grote oppervlak van de entree werd m.b.v. kogelstralen en slijpen op de daaropvolgende afdichtingswerkzaamheden voorbereid. De snel hard wordende grondverf Wecryl 222 wordt direct op de voorbereide ondergrond aangebracht en is bedoeld als afsluiting van asfaltondergrond. Voor de vorming van de verschillende dilatatievoegen en overbrugging van de scheuren werd Wecryl 230 thix met vliesversterking en mortel Wecryl 242 gebruikt.
De vervolgens aangebrachte verloopmortel Weproof 327 met kwartszandinstrooiing vormt het beschermingsniveau en garandeert tegelijkertijd een veilige slipvrijheid, waarbij belangrijk is, dat het voegbereik uitgespaard wordt. De verzegeling Wecryl 288 is verantwoordelijk voor de afsluitende optiek, die hier aanvullend met decoratieve chips aangebracht werd.

De dilatatievoegen op het aangrenzende parkeerdek werden volgens hetzelfde principe gevormd en afgedicht. De vochtige en natte ondergrond van het parkeerdek werd met Wecryl 124 voorbereid. Wecryl 124 wordt gebruikt als grondverf op vochtige, minerale ondergrond. Het product vormt een betrouwbare capillairblokkering tegen opstijgend vocht en wordt over het algemeen bij verhoogde restvochtigheid in de ondergrond gebruikt. Daarbij zijn er geen grenzen aan het vochtgehalte in de ondergrond. Alleen staand water mag niet meer aanwezig zijn.

 Het WestWood-team wil de firma Weiss+Appetito SA hartelijk bedanken voor de fantastische samenwerking!

 

Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG