Sanering Mühlbacher Klause

Monumentenzorg

De burchtruïne van de Mühlbacher Klause is een bijna rechthoekige barricade met een bevestigde poort in het westen en in het oosten van de barricade. De Mühlbacher Klause werd gebruikt als vesting en wegbarricade resp. tolstation. De weg leidde door het binnenplein van het burchtcomplex, waar tol betaald moest worden. De Mühlbacher Klause is echter meer dan alleen een tolstation en was het toneel van talrijke gevechten, Door gevechten in 1703 (Spaanse Successieoorlog) en 1809 (Tiroolse opstand tegen de Beierse bezetting) werd de barricade zwaar beschadigd en niet weer opgebouwd.
De bouw van een nieuwe weg en het verplaatsen ervan naar buiten de muren van het complex resp. de betrokkenheid van enkele inwoners uit Mühlbach leidde er echter toe, dat de Mühlbacher Klause vanaf 1978 gerestaureerd werd.

De geïntegreerde dakkoepels maken het zicht op de daaronder liggende, oorspronkelijke muur mogelijk. De industrievloer op cementbasis brokkelde door de vrije weersinvloeden op vele plaatsen af. De eenvoudige, snelle, veilige en vooral duurzame sanering m.b.v. Wecryl Vloeibare kunststoffen spraken voor zich. Na overeenkomstige ondergrondvoorbereiding kreeg de ondergrond van gietasfalt een beschermende afdichting met het Wecryl Diklaagsysteem:

Wecryl 276
Wecryl 230 thix met vliesinlegstuk
Wecryl 233 Verloopmortel
Weplus Kwartszand
Wecryl 288 Finish

We willen de afdichtingsspecialisten van Iso-Tec OHG hartelijk bedanken voor de geslaagde werkzaamheden.

 

Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG