Afdichtingswerkzaamheden aan de Neu-Bois-tunnel

De Neu-Bois-tunnel bestaat uit twee parallelle tunnels met twee rijbanen en elk een lengte van 941 m. De tunnel is onderdeel van de weg Boncourt–Bure van de A16 Transjurane. De opstaande randen van het ingangsportaal kregen een veilige en duurzame afdichting met vloeibaar kunststof.
Om de verkeersstroom zo min mogelijk te beïnvloeden en files op de drukke snelweg te voorkomen, moesten de afdichtingswerkzaamheden binnen een dag uitgevoerd worden. Dit was het doorslaggevende criterium voor een afdichting met moderne PMMA-hars.

De opstaande randen van het ingangsportaal werden geslepen en overeenkomstig op de daaropvolgende afdichtingswerkzaamheden voorbereid. De snel hard wordende grondverf Wecryl 298 vormt een veilige verbinding tussen ondergrond en afdichtingsmembraan. Kleine scheuren en gietblazen werden met Wecryl 810 Plamuur gevuld en geëgaliseerd. Deze Plamuur werd ook gebruikt om de aluminium profielen op de opstaande rand te bevestigen. Met Wecryl 230 thix inclusief vliesinlegstuk werd de eigenlijke afdichtingsmembraan opgesteld. De daaropvolgende verzegeling Wecryl 288 in RAL 7030 is in optimale harmonie met de betonconstructie en vormt een uitstekende afsluiting van de afdichtingswerkzaamheden.

Michel Odiet en zijn team konden binnen een dag de beschreven afdichtingswerkzaamheden veilig en duurzaam uitvoeren. Ook monsieur Ioset, opzichter van de opdrachtgever, Services des infrastructures (SIN), is zeer tevreden over de uitvoering van het project.

We willen alle betrokkenen hartelijk danken voor de fantastische samenwerking!

 

Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG