Tankstationcoating

Tanken in een veilige omgeving

Het tankstation OCW Oberscheider Car World GmbH in Lustenau behoort tot de drukbezochtste tankstations in de omgeving. Het oppervlak rond de pompen wordt zeer zwaar belast. Daarom moeten er bij de gebruikseisen aan de bovenste deklagen bijzondere criteria in acht worden genomen.

De doelstelling was een veilige begaan- en berijdbaarheid van het tankstationterrein bij alle weersomstandigheden. De bodemcoating moest bestand zijn tegen brandstoffen, UV-licht, slijtage en hoge temperatuursverschillen. Daarbij werd gevraagd om een eenvoudig te reinigen oppervlak, dat zonder veel moeite schoon kan worden gehouden. Tot slot behoorde een vriendelijk kleurenconcept ook tot de doelstelling.

Met medewerking van de afdichtingsspecialisten van Rhenus Handels GmbH uit Hohenems en WestWood Kunststofftechnik werd de gewenste en veilige antislip-oplossing gevonden:
De met brandstoffen vervuilde asfaltbetonoppervlakken bij de pompen werden tot de stabiele onderbouw weggegraven en verwijderd. Daarna vond een optimale oppervlakbehandeling plaats door fijnfrezen en kogelstralen. Op het complete oppervlak werd vervolgens de PMMA-grondverf Wecryl 298 gebruikt. Grotere herprofileringen werden uitgevoerd met Wecryl 242 Herprofileringsmortel. De daaropvolgende, geëlastificeerde beschermlaag werd met Wecryl 233 uitgevoerd, die met uiterst bestendig instrooimateriaal van siliciumcarbide werd afgestrooid.
Als laatste laag werd de chemisch zeer bestendige, snel hard wordende speciale verzegeling Wethan 484 gebruikt. Door de snel hard wordende systeemopbouw kon een complete rijbaan, incl. goot- en detailafdichting, het in de grondverf zetten en het bescherm- en gebruiksniveau op een dag tot stand gebracht worden. Tijdens de gedeeltelijke afzetting werd het tankstationbedrijf bijna niet belemmerd.Nieuwsbrief

Wij informeren u regelmatig
per e-mail over nieuws
rondom Westwood

Adres

WestWood Kunststofftechnik GmbH
An der Wandlung 20
32469 Petershagen

+49 5702 8392-0
info@westwood.de

Testimonial

"In de huidige jachtige tijd, met de continu stijgende eisen aan tempo en kwaliteit, zijn wij aangewezen op betrouwbare zakenpartners en producten. Met WestWood Kunststofftechnik hebben wij een partner gevonden, die aan deze eisen kan voldoen. Met innovatieve oplossingsvoorstellen en offertes dragen ze eraan bij, dat wij ogenschijnlijk onmogelijke uitdagingen samen aankunnen."

Marcel Signer
gedipl. uitvoerder SBA
Bau Partner AG

"Als ijshockeyspeler verwacht ik inzet, flexibiliteit, betrouwbaarheid en enthousiasme van mijn medespelers. De producten en het advies van WestWood voldoen ook aan deze eisen bij onze verschillende duurzame afdichtingsprojecten."

Adrian Imhof
Filiaalleider
Rascor Bern

"Wie staat er nou graag in de file? Door de snelle uitharding en de hoge belastbaarheid van de PMMA-systeemhars is deze het ideale saneringsproduct voor ons bij de wegenbouw en de reparatie van asfaltoppervlakken. Onze klanten kunnen eenvoudig en snel saneringen uitvoeren, waarvoor met normale systemen meer logistiek en langere afsluitperiodes nodig zouden zijn."

Daniel Heinzer
Technisch adviseur
CTW-Strassenbaustoffe AG